PROGRAMUL PNL-#TARGOVISTE SMARTCITY, DE DIGITALIZARE

     Programul PNL-#TARGOVISTE SMARTCITY este unul de digitalizare a municipiului, realizat sub coordonarea ing.Ilie Virgiliu, specialist IT la COST, prezentat recent de presedintele PNL Targoviste, Aurelian Cotinescu, drept candidat la Consiliul Local Municipal Targoviste, in echipa sa pentru obtinerea conducerii Primariei Targoviste, la alegerile locale din data de 27 septembrie.

Acest program este compus la baza din 6 directii principale : ,,Guvernanta, Inteligenta, Economie Inteligenta, Mobilitate Inteligenta, Mediu Inteligent, Cetateni Inteligenti, Locuinte Inteligente.

Programul este alcatuit din ,,Directii si initiative sectoriale”:

Targoviste Online-centru de suport #TargovisteOnline, telefonic si digital pentru asistenta online a cetatenilor in folosirea platformei digitale si accesarea serviciilor publice.

Urbanism Online-emiterea certificatelor de urbanism pe traseu digital, exemplul fiind folosit in Bucuresti si alte municipii.

Raportul Incidenta pe o platform electronica gratuita pe telefonie mobila tip smartphone, pentru sesizari si incidente la administratia locala, sporind comportamentul civic al cetatenilor.

E-Ticketing Targoviste-sistem e-ticketing cu telefonie mobila pentru transport in comun, wi-fi in statii si autobuze, folosit in Bucuresti si unele municipii.

Smart Trafic-sistem de menegement al traficului, inclusiv cu camera de supraveghere, care asigura dezvoltarea continua a Targovistei privind strazile si amplasarea constructiilor si sporirea ordinei si siguratei pentru cetateni.

E-Parking-optimizarea locurilor de parcare libere si siguranta lor.

Free Wi-fi-cresterea suprafetei de acoperire wi-fi in parcuri, piete, statii, institutii publice.

Targoviste City Card, respectiv carduri turistice, vizite la muzee, monumente, gradini zoologice, jocuri sportive etc.

Bugetarea participativa- la nivelul municipiului Targoviste prin sistem informatics integrat in cadrul platformei online TargovisteaDigitala, de alocari ale bugetului si selectarea ideilor de la cetateni.

     Petre Dragutoiu

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata