PROTESTELE GREVISTE ALE SALARIATILOR DIN PENITENCIARE AMENINTA CU EXTINDEREA IN TOATE UNITATILE DIN TARA, INCLUSIV LA MARGINENI, COMUNA I.L.CARAGIALE, JUDETUL DAMBOVITA

     Protestele recente ale salariatilor din penitenciare, coordonate de Sindicatul National al Salariatilor din Penitenciarele din Romania ( S.N.S.P.R.), incepute la cele din Rahova si Aiud, ameninta cu extinderea in toate unitatile din tara, inclusiv la Margineni, comuna I.L.Caragiale, judetul Dambovita.

     Unul dintre liderii S.N.S.P.R., Stefan Teoroc, a precizat ca in sistemul din reteaua penitenciarelor din tara activeaza peste 13 000 de salariati, nemultumiti de faptul ca au efectuat peste 1 000 000 de ore ramase neplatite, desi era prevazuta achitarea sumelor corespunzatoare prin OUG 114/2 018, personalul ramanand insuficient.

De asemenea, sunt revendicari privind Statutul Personalului din Penitenciare, norma de hrana si echipament, filialele S.N.S.P.R. alertand conducerile unitatilor ca detinutii sunt la zi cu plata orelor suplimentare, pe cand salariatii nu, cu toata oboseala fizica si solicitarea psihica din fiecare zi din serviciul de specialitate din toate unitatile.

                                                                                       D.S.F

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata