SE VA REALIZA DOTAREA CORESPUNZATOARE A TRANSPORTULUI PUBLIC IN COMUN, CU AUTOBUZE NOI IN MUNICIPIUL TARGOVISTE, SI CAND ?!

     Una dintre contradictiile si neintelegerile cele mai importante pentru aplicarea unor proiecte si programe de cresterea gradului nivelului de viata si civilizatie moderna in comunitatea de locuitori ai municipiului Targoviste, dintre consilierii locali PNL si cei ai PSD, si in sedintele Consiliului Local Municipal, a constituit-o transportul public comun de persoane.

     Problematica despre care cotidianul online ,,Realitatea damboviteana” a informat la zi, se refera si la faptul ca liberalii au propus un proiect foarte bine  documentat, realizat de proprii specialisti privind dotarea cu autobuze noi si realizarea unui transport public de persoane modern si civilizat, acceptat initial  intr-un acord si vot de pesedisti si conducerea Primariei, dar care nu se mai aplica. Ca urmare, consilierii locali liberali au facut si presiune pentru realizarea acestui obiectiv esential, in sedinta extraordinara a CLM Targoviste, pana la parasirea salii institutiei.

In sfarsit, ieri, 16 iulie 2 016, s-a semnat un contract de catre primarul, jr. Daniel Cristian Stan, cu firma constructoare care l-a obtinut prin licitatie, respectiv cea care realizeaza modelul ,,Mercedes-Benz-Citaro-Hybrid.”

Dintre datele tehnice, ale celor 28 de autobuze din prima faza, respectiv facilitati pentru calatori, mentionam: ,,sisteme de incalzire, ventilare, aer conditionat (…), 105 locuri, dintre care 29 pe scaune, 76 in picioare, 4 pentru persoane cu nevoi speciale, batrani, invalizi, femei cu copii in brate; rampa pentru persoanele care se deplaseaza in carucior rulant (…), indicator interior cu tehnologie LED; sistem de informare interior si de numarare a calatorilor”etc.

Mentionam si alte sisteme de informare a calatorilor cu senzori derulati 3D, interior/exterior autobuzului, dotari la bord, inclusiv pentru sigurata acestora.

Ramane acum sa constatam daca acest proiect se va aplica incepand cu anul 2 020, cum este prevazut in contract sau daca va ramane in seama Organizatiilor Judeteana si Municipala PNL din judetul Dambovita, in programul de activitate coordonat de cei doi presedinti, Virgil Guran, respectiv, Aurelian Cotinescu, fiind prevazute si o schimbare a discursului politic, si mai multa operativitate, subliniate foarte recent si in spatiul public, in mass-media nationala.

                                                                                                  Petre Dragutoiu

    

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata