SEDINTA DE GUVERN, SI CU SPECIALISTI IN DOMENIILE MEDICAL SI ECONOMIC, CONVOCATA DE PREMIERUL LUDOVIC ORBAN, AZI, 1 IULIE 2020

     Prim ministrul Guvernului Liberal, Ludovic Orban, bun cunoscator al potentialului economico-social al Judetului Dambovita, inclusiv ca presedinte al PNL Dambovita, a convocat azi, 1 iulie 2020, cand s-a prelungit ,,starea de alerta”, si cu restrictiile corespunzatoare cel putin o saptamana, ministri si specialisti din domeniile medical si economic.

     Premierul a precizat ca se mentine un nivel inca si mai ridicat al infectarilor cu SARS-CoV-2, astfel incat se pastreaza inca restrictiile, la care s-ar mai putea adauga si altele, iar privind HORECA inca nu se vor deschide restaurantele, deoarece si o parte a populatiei a incalcat unele reguli obligatorii privind relaxarea, mai ales in ce priveste distantarea fizica si portul mastii.

A mai mentionat ca se impune un control mai sever, deoarece patronii de terase de pe plaja in primul rand, nu mai mentin distanta de 2 metri intre mese, iar la unii s-a constatat si lipsa dezinfectantului.

Si in Judetul Dambovita a crescut ingrijorator in ultima vreme numarul persoanelor infectate cu COVID-19, aparand noi focare cum este cel din comuna Dobra, si la o cofetarie din municipiul Targoviste, fiind aplicate carantina, izolarea la domiciliu si internarea.

Celelalte probleme ce vor fi analizate si se vor aplica masuri corespunzatoare, dupa afirmatiile premierului sunt firmele, companiile mari, IMM-urile care primesc sprijin material din fonduri europene, de la banci si vor trebui realizate cat mai repede.

De asemenea, se vor analiza incasarile la Bugetul Statului, consumul fiind mai scazut, Fondul de Investitii si domeniul agriculturii, mai ales in ce privesc canalizarile si irigatiile.

     P.D.L

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata