INITIATIVA LIBERALA: CARTIERE CU DENUMIRI ,,SOVIETICE”, DE MICRORAIOANE, DIN MUNICIPIUL TARGOVISTE VOR PRIMI DENUMIRI CU REZONANTA ISTORICA, LA PROPUNEREA CONSILIERULUI LOCAL PNL, PROF. HONORIUS MOTOC

     Consilierul local PNL, profesorul de istorie Honorius Motoc, fost inspector scolar general, si viceprimar al municipiului Targoviste, a propus cu multi ani in urma autoritatilor administrative locale, in colaborare cu alt liberal de frunte, prof. univ. dr. Mihai Oproiu, fost decan al Facultatii de Istorie-Geografie a Universitatii ,,Valahia”Targoviste si director al Complexului National Muzeal ,,Curtea Domneasca”Targoviste, schimbarea denumirii unor cartiere din Targoviste si a unor strazi cu nume  de plante, animale, roci sau chiar fenomene meteorologice, cu o toponimie istorica si traditionala.

     Acest proces fiind firesc si necesar, cu atat mai mult cu cat Targovistea a fost capitala medievala seculara a Tarii Romanesti, unde au rezidat peste 33 de voievozi sau domni mai importanti la resedinta de la ,,Curtea Domneasca”, a culturii si spiritualitatii, a primelor tiparituri din spatiul unitatii romanesti.

Initiativa acestora, ca si a altor specialisti, este acum pe cale sa se realizeze curand, mai ales ca proiectul elaborat trebuie doar actualizat si supus unei comisii, asa cum prevede legislatia.

                                                                                                Petre Dragutoiu

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata