TÎRGOVIȘTE: MAGHERNIȚELE DE TABLĂ RĂSAR ȘI ÎN CENTRUL VECHI , ÎN ARIA DE PROTECȚIE A MONUMENTELOR

Sufocată de construcții, Târgoviștea își dă ultima suflare urbanistică în Centrul Vechi, ultimul loc care scăpase de chioșcuri și chioșculețe.

Pe strada Marinoiu, în aria de protecție a unui monument istoric, se ridică de câteva luni o construcție bizară, cu destinație neclară.

Din informațiile pe care le deținem terenul a aparținut Primăriei Târgoviște care l-a trecut din public în privat, iar persoana care construiește acum nu are o autorizație de construcție, motiv pentru care a fost sancționată contravențional de poliția locală, conform purtătorului de cuvânt al instituției.

În urma unei sesizări, și poliția municipiului a deschis un dosar în care se fac cercetări, dar fără grabă. În cauza mai sunt și alte nereguli.

În timp ce autoritățile merg pe slow motion, construcția merge pe rapid înainte, în ciuda tuturor neregulilor și nerespectării reglementărilor legale.

O dată finalizată, va rămâne în picioare simbol al haiduciei urbanistice care nu ar fi posibilă fără acordul, cel puțin tacit, al autorităților.

Este clar, că primăria, este un complice în cazul de față.

Acesta este un semnal de alarmă față de mutilarea Centrului Vechi, în particular, și a Târgoviștei, în general.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata