Un tată singur dintr-un sat din Dâmboviţa se zbate să pună pâinea pe masă pentru cei patru copii ai săi: “Din fapte, nu din vorbe se vede iubirea”

Cum arată 1 iunie la sate, acolo unde trăiește aproximativ jumătate din România.
David Troia este un om bucuros. „În fiecare dimineaţă, când mă trezesc, aş vrea să împart bucuria asta cu toată lumea. Sunt bucuros că trăiesc, că am patru copii. Mă bucur şi mulţumesc lui Dumnezeu că mi-a mai dat o zi lângă ei”. David are 51 de ani şi unele probleme cu inima.

E credincios. În patul de o persoană, din bucătărie, ţine o Biblie lângă pernă. Sora lui mai mare, care stă tot în satul Vizureşti, comuna Ciocăneşti, Dâmboviţa, susţine, cu fermitatea cuvenită, că greşeala vieţii lui David a fost să-şi ia şi soţia cu el, la casa de rugăciuni.

„Acolo, ea şi-a găsit pe unul, bătrân şi cu bani, cu care a fugit în Germania. Acum dansează pe TikTok”, povesteşte sora, dând din cap şi aşezându-se pe fotoliul deşelat din ogradă. Se duce în fotoliu, apoi în casă, iar în curte, pelerinajul acestei primăveri ploioase.

„Mi-a spus că vrea să-şi trăiască viaţa”

Povestea plecării soției s-a întâmplat cu trei ani în urmă. Femeia, cu zece ani mai tânără decât David, a plecat şi dusă a fost. „La început, i-a luat cu ea pe cei doi copii mai mici. Dar i-a trimis înapoi, după vreo câteva săptămâni. Mi-a spus că vrea să-şi trăiască viaţa. Am divorţat, copiii sunt acum în custodia mea”, explică David.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata