CORUPTIA, NECINSTEA, DORINTA DE INAVUTIRE PESTE NOAPTE, INCOMPETENTA, NEOMENIA, AU CUPRINS IN UNITATI DE INVATAMANT DAMBOVITENE SI PROGRAMUL ,,LAPTELE SI CORNUL”

     Programul ,,Laptele si cornul”era pentru unii copii din invatamant din judetul Dambovita, si nu numai, unele dintre sanse de a mai avea o sursa de hrana, fie ea si modesta, dar coruptia, necinstea, dorinta de inavutire peste noapte, incompetenta, neomenia a unor autoritati abilitate in aceasta problema, le-a luat-o si pe aceasta. Nu numai in unitati de invatamant din mediul rural, dar si urban, laptele si cornul au devenit de neconsumat, din cauza calitatii rele sub orice critica, cornul fiind inlocuit cu biscuiti, uneori fara nici un gust, tari ca betonul si pe care nu-i mananca nici cainii maidanezi, comunitari sau ,,bagabonzi”, cum vreti sa-i numiti, iar aceasta proba am facut-o personal. Se mai dau uneori si mere, tari, fara gust si chiar stricate.

     Sa luam un exemplu de biscuiti dintre cei pe care i-am mentionat, ambalati in celofan, pe care scrie : ,,Scolar/biscuiti integrali”, este desenat un creion, greutatea de 80g; Produs in Romania; Producator S.C.VELROM S.R.L.; Punct de lucru Iasi; Declaratie nutritionala etc.

Inspectoratul Scolar al Judetului Dambovita, Directia de Sanatate Publica Dambovita, autoritatile abilitate trebuie sa ia masuri urgent si sa rezolve o situatie de nedescris.

Si sa nu uitam ca o statistica la nivelul Uniunii Europene consemneaza ca in tara noastra peste 250 000 de copii se culca seara flamanzi, dar suntem convinsi ca unele dintre aceste produse nici ei nu ar putea sa le manance.

                                                                                                    Petre Dragutoiu

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata